Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Πήγαινε κάτω

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Δημοσίευση  Thanos Την / Το Σαβ Οκτ 25, 2008 9:33 am

Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.

Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως 'τροφή για σκέψη' τα εξής:

1. Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.

2. Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.

3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούνως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι','αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'

4. Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.

5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ο .ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ,λ, μ, ν , ξ , ο , π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου').

Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.

Προωθήστε το mail αυτό για την ενημέρωση του κόσμου για τη νέα αυτή και δόλια ανθελληνική επίθεση, με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας!

Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ: Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε
1. τη γλώσσα,

2. τη θρησκεία,

3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα,

ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής : Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto. Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought - thot, αντί wrought - rot, ή σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit - Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher και θα δούμε τι θα γίνει !!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
avatar
Thanos
Spammer
Spammer


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Δημοσίευση  kalogr Την / Το Σαβ Οκτ 25, 2008 2:27 pm

Για το θέμα αυτό εχουν μιλήσει ΑΛΛΟΙ!!! δεν χρειάζεται καν σκέψη....

«Η γλώσσα είναι πατρίδα»
(Ν. Καζαντζάκης)
«Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου»
(Οδ. Ελύτης)
«Το τραγικό ζήτημα είναι αν θα γράφουμε ή όχι ελληνικά. Αν θα γράφουμε ελληνικά ή ένα οποιοδήποτε ελληνόμορφο εσπεράντο. Δυστυχώς, όλα γίνονται σα να προτιμούμε το εσπεράντο. Σα να θέλουμε να ξεκάνουμε με όλα τα μέσα τη γλώσσα μας»
(Γ. Σεφέρης)
«Η μεγαλύτερη πνευματική μου άσκηση ήταν η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική»
(Β. Χάιζενμπεργκ, νόμπελ Φυσικής)
«…μιάν ορθογραφία όπου το κάθε ωμέγα, το κάθε ύψιλον, η κάθε υπογεγραμμένη, δεν είναι παρά ένας κολπίσκος, μια κατωφέρεια, μια κάθετη βράχου πάνω σε μια καμπύλη πρύμνας πλεούμενου…»
(Οδ. Ελύτης)
avatar
kalogr


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Δημοσίευση  kyr Την / Το Κυρ Οκτ 26, 2008 4:42 pm

Αυτοί είναι οι φίλοι μας οι ΚΥΠΡΙΟΙ........ Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Ο εχθρός είναι εκ των έσω!!!!
avatar
kyr


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Δημοσίευση  skroutz Την / Το Δευ Οκτ 27, 2008 10:29 am

Διαβάστε τα παρακάτω για να διαπιστώσετε πόσο ο κύπριος ευρωβουλευτής και όσοι αφήνουν τα Αρχαία έρμαιο της Ύλης (η οντότητα που κηνυγά κάθε ελληνική τάξη και κατασπαράζει καθηγητές) μειώνουν τον εαυτό τους και υπηρετούν την οπισθοδρόμηση. (Να σημειωθεί ότι αν και ήμουν από τους καλούς, αρχαία διάβαζα μόνο μετά από 5 ποτήρια κρασί γιατί απλά με μάθαιναν μόνον σύνταξη και χρόνους και αφήναμε τις αξίες και τα διδάγματα για τους Ισπανούς και τα αμερικάνικα πανεπιστήμια)

ΑΝ ΒΑΡΙΕΣΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.

Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.
Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.

Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.

Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές .

Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο) εννοείται με το αμ (σημαίνον).

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμματικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.

ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες.

Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.

Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =...LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ...., κυκλο...., ΦΩΝΟ...., ΜΑΚΡΟ...., ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ...., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ..., ΣΥΜ..., κ.λπ..

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.

Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.
avatar
skroutz


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Δημοσίευση  Thanos Την / Το Δευ Οκτ 27, 2008 1:00 pm

χαίρομαι που μας προβλημάτισε αρκετά το εν λόγω θέμα...θα σας παραθέσω μια μικρή ιστοριούλα...

πριν απο 4-5 χρόνια στην εργασία μου είχαμε κάποια επιθεωρηση απο ισπανούς συναδέλφους με τους οποίους είχαμε μια καλή σχέση.Ενίοτε κουβεντιάζαμε διάφορα πράγματα εντός και εκτός δουλειάς.Μια φορά πιάσαμε κουβέντα για ''στοίχημα''.ο Ντάνιελ (έτσι έλεγαν τον ισπανό) με ρώτησε πώς θα παίξει στοίχημα.Του εξήγησα τί θα κάνει και είχε την εξής απορία:''και πώς θα καταλάβω θάνο τα ονόματα που αναγράφονται στο κουπόνι???''...''έλα ρε ντανιελ...ευκολο είναι!!''...
και όμως!!! έγραψα στον ισπανο ''ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,ΠΑΟΚ,ΑΕΚ,...ΚΤΛ ΚΤΛ''
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!!! οπότε άρχισε να μου λεει''και εγώ εαν γράψω μια ομαδα στα ισπανικά θα το καταλάβεις??? και μου γράφει...''valencia,barcelona,mallorca,osasuna...'' δεν ξέρω εαν πράγματι ειμαι τόσο έξυπνος ή τόσο τυχερός αλλά τις κατάλαβα όλες!!!το συμπερασμα που αποκόμισα είναι οτι εαν ξέρεις την ελληνική γλώσσα γενικότερα σε διευκολύνει πολύ ΄στο να καταλάβεις και τις υπόλοιπες γλώσσες! προχθές πήρα κατα τύχη ένα αγγλικό λεξικό και έπαιζα...α΄νοιγα σελίδες στην τύχη και προσπαθούσα να βρώ ελληνικές λέξεις...δεν κουράστηκα ιδιαίτερα...σε κάθε σελίδα σχεδόν έβρισκα παραπάνω απο μία..να μην μιλήσουμε για επιστημονικούς όρους(ιατρικούς,μαθηματικούς κτλ...)όλοι είναι Ελληνικοί...εαν μπορέσει κάποιος ας παραθέσει την ομιλία του ΞΕνοφώντα Ζολώτα σε ενα επιστημονικό συνέδριο ,ο οποίος θέλοντας να αποδείξει το πόσο πλούσια είναι η ελληνική ΄γλώσσα ε΄γραψε μια ομιλία στα αγγλικά με...ελληνικές λέξεις...εαν την βρώ στο διαδίκτυο θα την παραθέσω...
avatar
Thanos
Spammer
Spammer


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Δημοσίευση  Thanos Την / Το Δευ Οκτ 27, 2008 1:02 pm

ΟΙ ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝ ΖΟΛΩΤΑ


Ο πρώην πρωθυπουργός και καθηγητής κ. Ξενοφών Ζολώτας είχε εκφωνήσει δύο λόγους στην Ουάσιγκτον (στις 26 Σεπτεμβρίου 1957 και στις 2 Οκτωβρίου 1959), οι οποίοι έμειναν μνημειώδεις. Αιτία ως προς αυτό δεν ήταν μόνο το περιεχόμενό τους αλλά και η γλώσσα τους. Υποτίθεται ότι η γλώσσα των λόγων ήταν η αγγλική. Κατ` ουσίαν όμως, με την αφαίρεση λίγων συνδέσμων, άρθρων και προθέσεων η γλώσσα είναι η Ελληνική. Το ακροατήριό του αποτελούσαν οι σύνεδροι της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και δεν αντιμετώπισαν τότε κανένα πρόβλημα στην κατανόηση τού προφορικού κειμένου που ανέγνωσε ο Έλληνας καθηγητής. Εκείνο τον καιρό, κατείχε την θέση τού διευθυντή Τραπέζης Ελλάδος και διαχειριστή του ελληνικού Δημοσίου Χρέους. Ακολουθεί ο λόγος της 26/9/1957:

"I always wished to address this Assembly in Greek, but realized that it would have been indeed "Greek" to all present in this room. I found out,however, that I could make my address in Greek which would still be English to everybody. With your permission, Mr. Chairman, l shall do it now, using with the exception of articles and prepositions, only Greek words.

"Kyrie, I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Ecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms, methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas. With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymous organizations in which polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed and synthesized. Our critical problems such as the numismatic plethora generate some agony and melancholy. This phenomenon is characteristic of our epoch. But, to my thesis, we have the dynamism to program therapeutic practices as a prophylaxis from chaos and catastrophe. In parallel, a Panethnic unhypocritical economic synergy and harmonization in a democratic climate is basic. I apologize for my eccentric monologue. I emphasize my euharistia to you, Kyrie to the eugenic arid generous American Ethnos and to the organizes and protagonists of his Amphictyony and the gastronomic symposia".Δύο χρόνια αργότερα, το 1959, ο Ξ.Ζολώτας έδωσε μία άλλη ελληνοαγγλική ομιλία, ζητώντας να τον ακούσουν με προσοχή, ακόμα κι αν υπήρχε ο κίνδυνος να κουράσει τους ακροατές του. Ιδού ο λόγος και η ελληνική του "μεταγραφή":

Kyrie,
It is Zeus` anathema on our epoch (for the dynamism of our economies) and the heresy of our economic method and policies that we should agonize the Skylla of nomismatic plethora and the Charybdis of economic anaemia. It is not my idiosyncracy to be ironic or sarcastic but my diagnosis would be that politicians are rather cryptoplethorists. Although they emphatically stigmatize nomismatic plethora, they energize it through their tactics and practices. Our policies should be based more on economic and less on political criteria. Our gnomon has to be a metron between economic,strategic and philanthropic scopes. Political magic has always been anti-economic. In an epoch characterized by monopolies, oligopolies, monopolistic antagonism and polymorphous inelasticities, our policies have to be more orthological, but this should not be metamorphosed into plethorophobia, which is endemic among academic economists. Nomismatic symmetry should not antagonize economic acme. A greater harmonization between the practices of the economic and nomismatic archons is basic. Parallel to this,we have to synchronize and harmonize more and more our economic and nomismatic policies panethnically. These scopes are more practicable now, when the prognostics of the political and economic barometer are halcyonic. The history of our didimus organization on this sphere has been didactic and their gnostic practices will always be a tonic to the polyonymous and idiomorphous ethnical economies. The genesis of the programmed organization will dynamize these policies. Therefore, i sympathize, although not without criticism one or two themes with the apostles and the hierarchy of our organs in their zeal to program orthodox economic and nomismatic policies, although I have some logomachy with them.I apologize for having tyranized you with my Hellenic phraseology. In my epilogue, i emphasize my eulogy to the philoxenous aytochtons of this cosmopolitan metropolis and my encomium to you, Kyrie stenographers.

Κύριοι,
Είναι "Διός ανάθεμα" στην εποχή μας και αίρεση της οικονομικής μας μεθόδου και της οικονομικής μας πολιτικής το ότι θα φέρναμε σε αγωνία την Σκύλλα του νομισματικού πληθωρισμού και τη Χάρυβδη της οικονομικής μας αναιμίας. Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να είμαι ειρωνικός ή σαρκαστικός αλλά η διάγνωσή μου θα ήταν ότι οι πολιτικοί είναι μάλλον κρυπτοπληθωριστές. Αν και με έμφαση στιγματίζουν τον νομισματικό πληθωρισμό, τον ενεργοποιούν μέσω της τακτικής τους και των πρακτικών τους. Η πολιτική μας θα έπρεπε να βασίζεται περισσότερο σε οικονομικά και λιγότερο σε πολιτικά κριτήρια. Γνώμων μας πρέπει να είναι ένα μέτρο μεταξύ οικονομικής, στρατηγικής και φιλανθρωπικής σκοπιάς. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μονοπώλια, ολιγοπώλια, μονοπωλιακό ανταγωνισμό και πολύμορφες ανελαστικότητες, οι πολιτικές μας πρέπει να είναι πιο ορθολογιστικές, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να μεταμορφώνεται σε πληθωροφοβία, η οποία είναι ενδημική στους ακαδημαϊκούς οικονομολόγους. Η νομισματική συμμετρία δεν θα έπρεπε να ανταγωνίζεται την οικονομική ακμή. Μια μεγαλύτερη εναρμόνιση μεταξύ των πρακτικών των οικονομικών και νομισματικών αρχόντων είναι βασική. Παράλληλα με αυτό, πρέπει να εκσυγχρονίσουμε και να εναρμονίσουμε όλο και περισσότερο τις οικονομικές και νομισματικές μας πρακτικές πανεθνικώς. Αυτές οι θεωρήσεις είναι πιο εφαρμόσιμες τώρα, που τα προγνωστικά του πολιτικού και οικονομικού βαρομέτρου είναι χάλκινα. Η ιστορία της δίδυμης οργάνωσης σε αυτήν την σφαίρα είναι διδακτική και οι γνωστικές τους εφαρμογές θα είναι πάντα ένα τονωτικό στις πολυώνυμες και ιδιόμορφες εθνικές οικονομίες. Η γένεση μιας προγραμματισμένης οργάνωσης θα ενισχύσει αυτές τις πολιτικές. Γι` αυτόν το λόγο αντιμετωπίζω με συμπάθεια, αλλά όχι χωρίς κριτική διάθεση, ένα ή δύο θέματα με τους αποστόλους της ιεραρχίας των οργάνων μας στον ζήλο τους να προγραμματίσουν ορθόδοξες οικονομικές και νομισματικές πολιτικές. Απολογούμαι που σας τυράννησα με την ελληνική μου φρασεολογία. Στον επίλογό μου δίνω έμφαση στην ευλογία μου, προς τους φιλόξενους αυτόχθονες αυτής της κοσμοπολίτικης μητρόπολης καθώς και το εγκώμιό μου προς εσάς, κύριοι στενογράφοι.
avatar
Thanos
Spammer
Spammer


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Δημοσίευση  think pink Την / Το Τετ Οκτ 29, 2008 3:10 pm

thano δεν ξέρω εαν παρακολουθείς ράδιο αρβήλα με τον Κανάκη, έδειξαν ενα videaki με μια κινέζα να τραγουδάει και απο κάτω έπαιζαν ελληνικοί υπότιτλοι. Τώρα βέβαια δεν μπορώ να σου το περιγράψω θα πρέπει να το δείς στο youtube. Eίναι πολύ καλό. Για εύκολη αναζήτηση γράψε "ρουκέτα".
avatar
think pink


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Δημοσίευση  vasiliou Την / Το Τετ Οκτ 29, 2008 3:15 pm

think pink έγραψε:thano δεν ξέρω εαν παρακολουθείς ράδιο αρβήλα με τον Κανάκη, έδειξαν ενα videaki με μια κινέζα να τραγουδάει και απο κάτω έπαιζαν ελληνικοί υπότιτλοι. Τώρα βέβαια δεν μπορώ να σου το περιγράψω θα πρέπει να το δείς στο youtube. Eίναι πολύ καλό. Για εύκολη αναζήτηση γράψε "ρουκέτα".

Den eida arvila alla logika tha lete mallon gia thn foveri epitixia poy exei " To krasaki tou Tsou"lol!

P.S: Kai nai me kati tetoia video mporw na pw pws h valkia einai anipervlith
Twisted Evil
avatar
vasiliou
Admin
Admin


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Δημοσίευση  giokou Την / Το Πεμ Αυγ 06, 2009 5:39 pm

Ο κύριος -ο θεός να τον κάνει- Ματσάκης, προφανώς δεν είχε υπ' όψιν του όσα όλοι εσείς προαναφέρατε ή τα είχε αλλά... Δε μένω στο αλλά και λέω με τη σειρά μου ότι ο ελληνικός πολιτισμός έδωσε τα φώτα σε Ρωμαϊκό, Μουσουλμανικό, διάφορους Βαλκανικούς και ποιος ξέρει σε πόσους άλλους και αποτελεί ένα άξιο θαυμασμού επίτευγμα για ολόκληρο τον κόσμο, που τον μελετάει παντού και πάντα! Ο εχθρός είναι εκ των έσω αλλά δεν είναι οι Κύπριοι που είναι εντελώς άλλο κράτος, αφού δεν ενώθηκαν με την Ελλάδα όταν έπρεπε ( αλλουνού παπά ευαγγέλιο), είμαστε εμείς που ανεχόμαστε τον κάθε κύριο Ματσάκη να μαστιγώνει τις κατ' αυτόν πολιτισμικές μας ατασθαλίες με σκοπό την δήθεν εναρμόνισή μας με τις προοπτικές της Ε.Ε. κι άλλα τέτοια κουραφέξαλα! Πραγματικά δε βρίσκω κάτι το ωφέλιμο στο να κατασρατηγούμε το γράμμα και το πνεύμα του πολιτισμού μας, χάνοντας έτσι την εθνική μας συνείδηση στον κυκεώνα της κάθε Ε.Ε. Να ενωθούμε οκ αλλά όχι να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε...
Εδώ όλα μοιάζουν με τοπίο σαστισμένο, χρώμα εθνικό μυαλό κενό σαλταρισμένο
κι εκεί που ψάχνεις να βρεις λίγο χρώμα στη φωνή σου, πυροβολούν εξ επαφής οι στεναγμοί σου...


Έχει επεξεργασθεί από τον/την giokou στις Πεμ Αυγ 06, 2009 6:19 pm, 1 φορά

_________________
Αλλάξαν οι θεοί τώρα συχνότητα, το κύκλωμα του κόσμου είναι κλειστό.
Βιάστηκε η ζωή κι η ανθρωπότητα, απ' αράχνες που κεντούν πολιτισμό...
avatar
giokou
Moderator
Moderator


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Δημοσίευση  giokou Την / Το Πεμ Αυγ 06, 2009 5:50 pm

Καλά τα λέτε όλα αυτά αλλά κάποιοι γράφουν ακόμα με greeklish πράγμα που σαν Έλληνα με προκαλεί, για να μη πω κάτι άλλο... Έτσι εχόντων των πραγμάτων, ύστερα, όλα αυτά που λέτε είναι κενά νοήματος και ουσίας. 1000 φορές να γράφετε με ορθογραφικά λάθη αλλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι όχι αυτό το αηδίασμα... Δε θα παρεξηγήσει κανείς κι αν το κάνει εδώ είμαι εγώ κι εδώ είμαστε όλοι μας! Το καλό παράδειγμα, προς μίμηση, έχει ως εφαλτήριο εμάς τους ίδιους...
Δράττομαι της ευκαιρίας και ανοίγω θέμα με ψηφοφορία: είστε υπέρ ή κατά της κατάργησης των greeklish στην Αυλή μας; εδώ: http://thespies.forumsmotions.com/forum-f2/

_________________
Αλλάξαν οι θεοί τώρα συχνότητα, το κύκλωμα του κόσμου είναι κλειστό.
Βιάστηκε η ζωή κι η ανθρωπότητα, απ' αράχνες που κεντούν πολιτισμό...
avatar
giokou
Moderator
Moderator


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης